Kako prepoznati kvalitet?

Prilikom kupovine stolarije većina ljudi svoju pažnju usmerava ka ceni proizvoda, ali nije uvek cena presudna stvar za kvalitet stolarije.
Ukoliko menjate ili postavljate novu stolariju pored cene treba obratiti pažnju na još neke jako važne stvari. Kvalitet stolarije znači kvalitet materijala koji se ugrađuje u stolariju. Te stvari nije moguće videti na prvi pogled, a one znatno utiču na životni vek stolarije.

Pre svega značajnu ulogu u kvalitetu stolarije ima broj vazdušnih komora, kao i ugradna dubina profila. Što više komora ima to će izolacija biti bolja. Sledeći parametar koji je jako bitan jeste spoljna debljina profila. Svi kvalitetniji proizvođači koriste profile koji spadaju u A klasu.
Takođe je jako važno da okovi budu kvalitetni, što će se lako pokazati prilikom otvaranja i zatvaranja prozora. Prozori sa kvalitetnim okovima neće izgubiti svoju funkcionalnost tokom vremena i uvek će se pravilno otvarati i zatvarati što nije slučaj sa lošim okovima.

Veliku ulogu u toplotnoj i zvučnoj izolaciji ima samo staklo.
Alufix ima proizvodni pogon za proizvodnju stakla i samim tim pridaje veliki značaj njegovom kvalitetu i  posvećuje punu pažnju proizvodnji istog. Proizvodnja najkvalitetnijeg stakla je ono što nas izdvaja u odnosu na konkurenciju.

Jako važna stvar je i montaža i ugradnja same stolarije. Ugranju stolarije neophodno je da izvrši stručno lice jer u suprotnom može doći do ozbiljnih problema. Ukoliko se stolarija loše postavi ona gubi na funkcionalnosti, takođe može izgubiti izolatorsku vrednost što je jedna od njenih glavnih osobina.
Alufix ima najstručniji kadar za ugradnju i montažu stolarije i sa našom ugradnjom garantujemo dugotrajnost.